tisdag 10 september 2013

Septemberskörd

Juryn är fortfarande ute på huruvida palsternackorna egentligen var färdiga; några är pyttesmå, några mittemellan och en jättestor. Men det finns massor kvar, så de hinner kanske ta sig. I vilket fall blev de goda i mixad soppa med lite lök, vitlök, några sojabönor från frysen, en skvätt sherry, lite buljong och en skvätt grädde.

Gurkan fortsätter leverera, liksom squashen. På två gurkplantor och en squashplanta plockar vi ca en gurka varannan dag och en squash var tredje. Min man som älskar ratatouille lagar sån på löpande band, och extra god blev den när vi fick en skål tomater av grannen - våra egna tomater är så få att vi vill äta dem som de är!

Äpplena på det ena äppelträdet börjar ta slut nu, och de äpplen som finns kvar är lite åtgångna. Jag plockade de sista och ämnar koka mos av dem (om de inte hamnar i nån äppelpaj eller blir uppätna först). Det andra äppelträdet, som är senare, är i högform nu, och det känns juste att de liksom avlöser varandra.

Morotslandet är nu helt tömt och det såg lite sorgligt ut med bara några tagetesar kvar. Jag vattnade igenom jorden ordentligt och sådde spenat. Vi får väl se om det funkar eller om jag är för sent ute. Brittsommaren som råder just nu kan man ju i alla fall inte klaga på!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar