onsdag 13 februari 2013

Dammråttornas fiende!

Damm är giftigt. Det är innebörden i underbaraclaras viktigaste blogginlägg i år - men å andra sidan visste vi det ju redan. Damm innehåller allt möjligt skit som man inte vill andas in, och inte vill att ens barn ska andas in. Tyvärr är jag inte bra på att prioritera städning och har det absolut hellre lite skitigt i hörnen än att snöa in på att feja. Men nu vill jag ändå slå ett slag för att städa.Att gå ett varv med dammsugaren i sitt eget och barnens sovrum och putta undan sängarna så att man kommer åt att dammsuga under dem tar faktiskt inte många minuter. Man kan passa på att vädra ett slag samtidigt, och kanske bära ut mattan och skaka den. Eller rent av köra den ett varv i tvättmaskinen?

Byter lakan gör vi var fjortonde dag - om nu inga småttingar hinner kissa i sängen däremellan för då blir det förstås oftare. Rengöringsmedel använder vi typ inte vid städning, däremot lite diskmedel för fönster och speglar och lite såpa för att svabba och skura saker. På nåt märkligt sätt tycker jag faktiskt att det är lite tillfredsställande med städning ändå - det är så skönt när det är rent, och det luktar så gott, och inte behöver det ta så mycket tid heller, om man bara prioriterar det som verkligen spelar störst roll.

Något som vi inte har prioriterat var frånluftsventilerna - de hade hunnit bli rätt sunkiga. Men hur ofta går man och kollar i taket och får syn på dem, liksom? Nu har jag i alla fall skruvat ned dem, torkat ur inuti kanalerna och diskat själva plastmojängerna så att de känns fräscha. Även om luften från dessa ventiler går ut, inte in i huset, så säger dammansamlingen väl något om hur dammig inomhusluften ibland är....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar