tisdag 11 juni 2013

Pionen

Den är ju rätt snygg sedd på avstånd. Då ser man inte att det krälar myror på den. Och så behöver man inte tänka på att den börjar sloka vid första regnväder, och att när den väl har blommat över ser den mest dyster ut.
 

Finns det något snällt man kan göra för pionen för att den ska slippa myrorna och bli lite käckare? Den kanske vill ha lite gödsel eller mer vatten, mindre vatten, skönsång eller tårta på sin födelsedag?


2 kommentarer:

  1. Absolut ingen tårta, men kanske lite massage?

    Skämt åsido, låt myrorna vara! Det gör jag.

    Myrorna gillar det söta kletet på knopparna och deras pillande ska visst hjälpa pionen att slå ut. Dessutom käkar myrorna upp eventuella löss.

    Var glad, och njut av din fina pion nu! :-)

    SvaraRadera
  2. Haha, bra råd att låta myrorna vara, jag rår ju ändå inte på dem! Men de äter nog inte bladlöss, snarare odlar de bladlöss... Om jag ser nån nyckelpiga ska jag bjuda dit den. Och så är det nog rätt att pioner vill ha gödning. Jag har slarvat lite med det men lovar att bättra mig! :) Kanske sjunger jag ändå lite för den när jag går förbi, och annars har jag en förträfflig egenproducerad tvåstämmig barnkör. Fast de sjunger mest Yohio.

    SvaraRadera