måndag 25 februari 2013

Ljuset

Ljuset har kommit på besök idag och gör allt lite trevligare.

En senkommen amaryllis tittar glädjestrålande ut på vårvintersolen.

I miniväxthuset ser läget bra ut en vecka efter plantering: Blomman för dagen har blivit så stora att de längtar ut ur växthuset, en liten tagetes har kommit upp, och längst bak skymtar några pyttesmå pelargoner. Flitiga lisorna låter fortfarande vänta på sig.


Årets allra första sådd ser ut så här, tre veckor senare: Pumpa och kronärtskocka och några paprikor sträcker sig ivrigt mot ljuset (jag vrider på brickan när jag vattnar dem, det är därför de ser lite spretiga ut). Solrosor och oliver har fortfarande inte givit något livstecken ifrån sig och kommer kanske inte över huvudtaget.


Jag har grävt ännu djupare i frysen och gjort svartvinbärssaft också. Det var skönt att få användning för de svarta vinbären för det är inte riktigt samma åtgång på dem som på jordgubbarna, och en del av dem var inte ens från i somras utan från året innan. Barnen är fortfarande hostiga och förkylda och svartvinbärssaft är mjukt och lite slemlösande. Dessutom är det en jättebra dryck att ha med sig i termos när man är ute och åker skidor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar