tisdag 12 mars 2013

Äntligen lite grönska!

Min son "råkade" tappa massor av solrosfrön från fågelmatsförrådet i en blomkuka. Eftersom pelargonen som krukan innehöll ändå visade sig vara död är det inte så mycket att orda om - jag tänkte istället i all enkelhet smyga ned solrosskotten i nån sallad. Det är bra att man påminns om såna möjligheter lite här och var i bloggosfären. Vi har roat oss med att grodda linser, mungbönor och alfalfafrön också, de senaste veckorna. Allt som växer och visar upp någon form av livskraft går hem både hos mig och hos de yngre förmågorna så här års. Dels är man trött på rotfrukter, frysta grönsaker och stackars importerade paprikor, och dels är allt som växer lite allmänt hoppingivande.


Våra "seriösa" planteringar gör också små framsteg. Flera Blomman för dagen slingrar sig fram i tillvaron (och det är ju väldigt skoj att odla saker som växer fort så att man kan följa utvecklingen i realtid). Pumporna började vi med alldeles för sent förra året så nu har vi redan flera stycken som väntar på bättre tider. De har fått flytta ned i varsitt mjölkpaket där de har ordentligt med plats för rötterna.


I miniväxthuset går det bra för pelargonerna, jag tror att de ska få flytta ut endera dagen så att vi kan påbörja en ny odling där, av tomater, chili och mer tagetes, tror jag. Mindre bra har det gått för Flitiga Lisorna - det var bara en enda som kom upp! Kanske var vi lite för entusiastiska som planterade dem så tidigt, eller så hade vi helt enkelt otur. Bättre lycka nästa gång!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar